|
2018-11-25 22:29:49, vasárnap
|
|
|
Sokáig eláll légmentes dobozban.
Két éve Karácsonykor készítettem először, azóta is töretlen sikere van. Bármilyen kiszúró-formában a mindennapokon is finom lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs.sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
20 dkg zsír (sertés)
1 citrom reszelt héja
0,5 dl tej (kevés, csak annyi , amennyivel rugalmas tésztát kapunk )
lekvár (sárgabarack)
A hozzávalókat kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és bármilyen formájú kis szaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, és 180-200 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük.Kettesével, baracklekvárral összeragasztjuk. Porcukor tetejére.
Sokáig eláll légmentes dobozban.
Forrás : Link
Megjegyzés : bármilyen lekvár jó ( CzI ) |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
Címkék: összeragasztjuk, baracklekvárral, mindennapokon, karácsonykor, hozzávalókat, kiszaggatjuk, szaggatóval, készítettem, sárgabarack, amennyivel, kettesével, megjegyzés, hozzávalók, lisztezett, bármilyen, világosra, zsírozott, légmentes, rugalmas, dobozban, vékonyra, vaníliás, porcukor, nyújtjuk, tetejére, formában, töretlen, először, formájú, tésztát, tepsibe, kiszúró, gyúrunk, sütőpor, deszkán, reszelt, hozzávalókat kevés,
|
|
|
|
hozzávalókat kevés, összeragasztjuk, baracklekvárral, mindennapokon, karácsonykor, hozzávalókat, kiszaggatjuk, szaggatóval, készítettem, sárgabarack, amennyivel, kettesével, megjegyzés, hozzávalók, lisztezett, bármilyen, világosra, zsírozott, légmentes, rugalmas, dobozban, vékonyra, vaníliás, porcukor, nyújtjuk, tetejére, formában, töretlen, először, formájú, tésztát, tepsibe, kiszúró, gyúrunk, sütőpor, deszkán, reszelt, sütjük, rakjuk, tejjel, lekvár, sikere, forrás, citrom, sertés, kapunk, sokáig, eláll, alatt, fokon, azóta, finom, kevés, annyi, cukor, liszt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2587
- e Hét: 27478
- e Hónap: 58964
- e Év: 263665
|
|
|